Sari la conținut

La Volan - Americanii vor mai multe pickup-uri diesel

8 octombrie 2014. Chrysler a anunțat că va dubla producția modelului Ram 1500 EcoDiesel, după ce dealerii au fost copleșiți de cereri. În trei zile de la lansare s-au înregistrat nu mai puțin de 8.000 de comenzi. Motorul V6 diesel, cu o capacitate de trei litri și 240 de cai putere, este de proveniență Fiat și se asamblează în localitatea Cento, în Italia.

Conform testelor efectuate de EPA, Agenția Americană pentru Protecția Mediului, Ram 1500 EcoDiesel are cel mai scăzut consum extraurban dintre toate pickup-urile: 8,4 litri la suta de kilometri parcurși. Acest model este singurul echipat cu motor diesel din segmentul american „light-duty truck” iar ponderea sa în numărul total de Ram 1500 produse este în acest moment de 10%, urmând să crească cu 20% pâna la sfârșitul lui noiembrie. Conform Chrysler, 60 de procente din vânzările modelelor diesel au fost „câștigate” din cota de piață a concurenților.

Pentru alte noutăți din industria auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.