Sari la conținut

La Volan - Ariel Atom 3S, și mai rapid

17 octombrie 2014. Englezii de la Ariel au lansat modelul Atom acum aproximativ zece ani și au lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Este în continuare una dintre cele mai rapide mașini de stradă din lume și a tot primit îmbunătățiri, deși baza a rămas aceeași. Americanii de la TMI Autotech, partenerii celor de la Ariel peste ocean, au lansat cea mai recentă variantă, Atom 3S.

Pe lângă un sistem de control al tracțiunii mai sofisticat, 3S a primit supraalimentare. Motorul Honda de 2,4 litri este acum capabil să propulseze mașina de numai șase sute de kilograme până la o sută de kilometri pe oră în 2,9 secunde. Cutia de viteze oferită standard este una manuală în șase trepte, dar este disponibilă și una secvențială, cu tot atâtea rapoarte. În Statele Unite, un Ariel Atom 3S costă aproximativ 90.000 de dolari.

Pentru alte mașini super sportive, urmăriți sâmbătă de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan, prezentată de Ana Cristina Călin, un material special realizat la Salonul Auto de la Paris.