Sari la conținut
News Alert

La Volan - BMW, cel mai mare exportator din SUA

26 februarie 2015. BMW a anunţat că valoarea exporturilor sale de automobile produse în 2014 în Statele Unite depaseste 9 miliarde de dolari. Anul trecut, mai mult de 260.000 de automobile au fost exportate de la uzina din Spartanburg, adica peste 70% din volumul total al fabricii. Prin performanța înregistrată de producătorul german, Carolina de Sud a reușit să urce pe locul întâi al statelor exportatoare de automobile din Statele Unite.

Pe locul al doilea se află statul Alabama cu uzine operate de Honda, Mercedes și Hyundai. În prezent, subsidiara americană a BMW produce zilnic peste 1.200 de automobile şi exportă aceste modele în peste 140 de pieţe din întreaga lume. În 2014, uzina a sărbătorit două decenii de producţie, anunţând o investiţie de un miliard de dolari pentru a creşte capacitatea de producţie la 450.000 de automobile. Acest lucru face ca locaţia din Spartanburg să devină cea mai mare uzină BMW din lume.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.