Sari la conținut

La Volan - BMW i8, distins cu World Green Car Award

7 aprilie 2015. Din 2005, World Car Awards sunt decernate anual la începutul Salonului Auto de la New York şi reprezintă unele dintre cele mai importante premii internaţionale ce pot fi câştigate în domeniul auto. Juriul este compus din 75 de jurnalişti din peste 20 de ţări. Anul acesta, prestigiosul premiu World Green Car i-a fost acordat modelului BMW i8. Asta, după ce automobilul cu propulsie integral electrică, BMW i3, a fost câştigătorul de anul trecut.

Tehnologia hybrid plug-in revoluţionară, construcţia ultrauşoară inovatoare, precum şi designul de avangardă au fost calitățile care au fost apreciate de juriul World Car Awards. BMW i8 este primul automobil hybrid plug-in construit de BMW Group. În regim exclusiv electric, vehiculul german poate fi condus pe o distanţă de până la 37 de kilometri. Acumulatorul poate fi încărcat la o sursă casnică de energie electrică, la o staţie de încărcare sau pur şi simplu în timpul condusului.

BMW i8 accelerează în stilul unui automobil sport veritabil, dar are consumul mediu al unei maşini din segmentul compact. Motorul pe benzină cu trei cilindri, o capacitate de 1,5 litri şi echipat cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, este combinat cu un motor electric. Vehiculul german livrează 362 de cai-putere și accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în doar 4,4 secunde. Consumul mediu în regim mixt al modelului BMW i8 este de 2,1 litri la suta de kilometri.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.