Sari la conținut
News Alert

La Volan - BMW Seria 7, pregătit de lansare

21 aprilie 2015. Lansarea noii versiuni Seria 7, cel mai avansat model din portofoliul mărcii BMW, marchează introducerea a numeroase inovaţii, fără egal în segment, multe în premieră mondială absolută. Este vorba de tehnologii inovatoare în domeniul designului ultrauşor, al sistemului de propulsie, al şasiului, al sistemului de operare şi al conectivităţii inteligente. Noul BMW Seria 7 vine să impună noi standarde în ceea ce priveşte dinamica şi confortul călătoriei, sistemele de asistare şi comunicare.

Masa automobilului a fost redusă cu până la 130 de kilograme în comparaţie cu modelele anterioare. La acest lucru a contribuit utilizarea extinsă a plasticului ranforsat cu fibră de carbon în celula pasagerilor, prin transferul de tehnologie de la BMW „i". Noul motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, de ultimă generaţie, folosește tehnologia BMW TwinPower Turbo. Conform oficialilor companiei, propulsorul va oferi un nou nivel de eficienţă şi performanţe. Puterea motorului este transferată prin intermediul unei cutii Steptronic, cu opt rapoarte, care dispune de o strategie de schimbare a vitezelor asistată de informaţiile oferite de sistemul de navigaţie. Reglajele automobilului sunt setate fie automat, în funcţie de condiţiile drumului şi stilul de condus, fie în funcţie de preferinţele șoferului.

Printre premierele mondiale absolute adue de Seria 7 se numără controlul prin gesturi. Senzorul 3D permite o interacţiune uşoară şi intuitivă cu sistemul de infotainment prin utilizarea unor mişcări predefinite ale mâinii. Limuzina germană va fi primul automobil de serie din lume pe care conducătorul auto îl poate manevra fără să se afle la volan. Prin urmare, opţiunea de parcare de la distanţă permite accesul în locuri de parcare foarte înguste.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.