Sari la conținut

La Volan - Camionul viitorului, de la Mercedes

25 septembrie 2014. Dacă privești conceptul Future Truck 2025 și citești despre tehnologia pe care o înglobează, ești îndreptățit să crezi că Mercedes glumește când spune că vrea să pună astfel de vehicule pe șosele în 2025. De unde și numele modelului.

Și totuși, deși germanii avertizează că situația economică și politică din lume le poate afecta negativ planurile, cu siguranță nu glumesc! În iulie anul acesta, camionul s-a condus singur pe o autostradă din Germania, în situații realiste de trafic, fără să facă parte dintr-un convoi.

Lansat la Salonul Auto pentru Vehicule Comerciale, Future Truck are o mulțime de senzori și camere, care „comunică” între ele. Mai mult, se bazează și pe o hartă digitală a traseului, ceea ce îmbunătățește consumul de combustibil.

În curând veți putea urmări un interviu realizat la Hanovra cu Kai Sieber, directorul de design pentru vehicule comerciale Mercedes, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin și difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30.

Pe aceeași temă