Sari la conținut

La Volan - Cayman GT4, o altă bijuterie Porsche

9 februarie 2015. Oficialii companiei Porsche au făcut publice informații și imagini cu noul Cayman GT4, iar modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva care va avea loc în luna martie a acestui an. Pentru a avea performanțe de top - o accelerație de la zero la o sută de kilometri pe oră în 4,4 secunde -, GT4, cea mai sportivă versiune a lui Porsche Cayman, a preluat motorul lui 911 Carrera S. Propulsorul nu este singura tehnologie împrumutată de la alte automobile ale mărcii. Frânele au fost, de asemenea, preluate de la GT3.

Revenind la motorul care echipează bolidul german, vă spunem că este un boxer de 3,8 litri care produce 385 de cai-putere și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Viteza maximă atinsă este de 295 de kilometri pe oră, iar consumul se situează undeva în jurul a 10,3 litri la suta de kilometri parcurși în ciclu mixt. La nivel de caroserie, remarcăm un design agresiv în partea frontală, fante de aerisire laterale mărite, un eleron posterior fix de dimensiuni mari, dar şi un spoiler spate nou. Față de modelul din care derivă, noul GT4 are o gardă la sol redusă cu trei centimetri. La interior, confortul este asigurat de scaune sport îmbrăcate în piele și Alcantara, ranforsate cu fibră de carbon. Printre dotările standard mai regăsim sistemul Sport Chrono care furnizează șoferului date de telemetrie în timp real.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.