Sari la conținut
News Alert

La Volan - Chevrolet Camaro, la a șasea generație

20 mai 2015. Chevrolet a dezvăluit cea de-a șasea generație Camaro. Designul modernizat al noului automobil are acum o expresie agresivă accentuată, în comparație cu versiunea anterioară. La producția caroseriei, inginerii au folosit mai mult aluminiu și de aceea noul Camaro este mai ușor cu 90 de kilograme. Modificările majore însă, au fost operate la nivelul motorizărilor. Cea mai puternică versiune are sub capotă un motor V8 de 6,2 litri care dezvoltă 455 de cai-putere și un cuplu de 617 Newtoni/metru.

Cine dorește un automobil mai puțin lacom, in materie de consum, poate opta pentru modelul de intrare în gamă. Este cel mai ieftin și are un propulsor cu patru cilindri, de doi litri, care livrează 275 de cai-putere. Cuplul acestui motor este de de 400 Newtoni/metru. Între cele două versiuni este poziționat modelul care dispune de un V6 de 3,6 litri care dezvoltă 335 de cai-putere. Aceasta este și cea mai comandată versiune a mărcii americane. Propulsoarele pot fi cuplate la o cutie manuală cu șase rapoarte sau la una automată cu opt trepte. Motorul de doi litri duce mașina de la zero la o sută de kilometri pe oră în șase secunde și are un consum de 9,4 litri la suta de kilometri.

La interior, se remarcă ecranul de opt inci așezat între cele două indicatoare principale. Sistemul multimedia de pe consola centrală dispune de un alt ecran cu aceleași dimensiuni. Un detaliu care iese în evidență este frâna de mână - sistemul clasic a fost înlocuit cu unul electronic. Noul Chevrolet Camaro va fi disponibil în Statele Unite din toamnă. În România se va putea intra în posesia unui exemplar doar dacă este comandat la un dealer din Europa.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.