Sari la conținut

La Volan - Chinezii de la Qoros vin în Europa

25 februarie 2015. După ce a fost lansat în premieră mondială la sfârșitul anului trecut, în China, primul crossover al producătorului auto Qoros va debuta la începutul lunii viitoare și pe piața europeană. Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din perioada 5 - 15 martie. Deși este un brand nou, chinezii au ambiția sa atraga un număr semnificativ de clienți interesați în achiziționarea unui SUV compact destinat traficului urban.

Acesta se descurca și pe drumuri mai puțin amenajate, datorită gărzii la sol specifice unui crossover. Și asta, pentru că vehiculul este disponibil pentru început doar cu tracțiune față. Automobilul este de fapt un derivat al hatch-back-ului Qoros 3, iar diferența între cele două constă în garda la sol mărită și protecțiile de plastic aplicate pe spoilere, praguri și bosajele aripilor. Qoros 3 City SUV va avea sub capotă un propulsor turbo pe benzină cu patru cilindri și o capacitate de 1,6 litri. Unitatea dezvoltă 156 de cai-putere și este cuplat, în funcție de opțiune, la o cutie de viteze manuală sau automată, ambele cu șase rapoarte. Interiorul, ergonomic și luxos, nu duce lipsă de scaune îmbrăcate în piele, sau de sistem multimedia cu display de înaltă rezoluție, de opt inci.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.