Sari la conținut

La Volan - Citroen C4 Cactus, premiu pentru design

17 aprilie 2015. Citroen C4 Cactus a câștigat recent titlul 2015 WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR, în cadrul Salonului Auto Internaţional de la New York. Juriul a acordat acest titlu vehiculului care s-a remarcat prin design-ul aparte. C4 Cactus, automobil pe care l-ați putut vedea testat și în emisiunea „La Volan", a reuşit să atragă cel mai mare număr de voturi, graţie caracteristicilor stilistice îndrăzneţe.

Veritabilă alternativă la berlinele convenţionale, crossoverul francez este un autovehicul cu o personalitate unică. Design-ul inedit este valorizat de elementele grafice puternice, fiecare având un scop bine definit, precum protecția Airbump de pe uși dar şi semnătura luminoasă. Citroen C4 Cactus completează, astfel, lista marilor câştigători din ultimii ani, alături de modele ca: BMW i3, Jaguar F-Type, Range Rover Evoque, Aston Martin Rapide.

Şi acesta nu este singurul succes pe care marca franceză l-a repurtat în cei 11 ani de când se organizează „World Car Of The Year": a mai câştigat Premiul de Design cu C4 Coupe în 2006 şi de alte de patru ori s-a clasat printre finalişti. Acest titlu renumit se adaugă seriei de titluri internaţionale câştigate de C4 Cactus încă de la lansare: peste 30 în total. Recunoaşterea vine atât din partea experţilor cât şi a publicului larg. În Europa, 60.000 de clienţi au comandat deja un C4 Cactus.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.