Sari la conținut

La Volan - Clasa S, un succes comercial

21 octombrie 2014. Actuala generație a Clasei S este, oficial, cea mai de succes. Nicio generație anterioară nu s-a vândut atât de bine în primul an de la lansare. Mercedes a anunțat că peste 100.000 de Clasa S au fost cumpărate, la nivel global. Acest model a avut și cea mai rapidă răspândire din istorie, pătrunzând, în mai puțin de patru luni, pe toate piețele principale: Germania, China și SUA.

Anul acesta, nivelul vânzărilor a crescut cu peste 100% pentru Clasa S iar asta înseamnă că, în primele nouă luni din 2014, Mercedes a vândut cât reușise în 2012 și 2013 la un loc. Chinezii sunt cei mai numeroși printre cumpărătorii de Clasa S, dar și cei mai tineri. Aproape jumătate dintre exemplarele vândute au mers către China, cea mai mare piață auto din lume, în condițiile în care 35% dintre modelele cumpărate de asiatici au fost cele cu ampatament lung, menite să fie conduse de un șofer, nu de proprietar.

Pentru alte lucruri interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.