Sari la conținut

La Volan - Concept 101 de la BMW, putere și exclusivitate

29 mai 2015. În Italia, BMW Motorrad a prezentat un studiu de concept cu totul aparte: BMW Motorrad Concept 101. Numele „Concept 101” reprezintă capacitatea motocicletei, ale cărei origini se regăsesc în Statele Unite. Cei şase cilindri însumează 1.649 centimetri cubi - echivalentul a aproximativ 101 ţoli cubi, care este unitatea americană de măsură a capacităţii cilindrice.

Pe şosea, cuplul enorm al motorului generează o extraordinară putere de tracţiune, în orice situaţie. De asemenea, numărul 101 reprezintă şi locul unde motocicleta a devenit realitate. A fost nu departe de autostrada 101, la studiourile de design ale subsidiarei BMW Group, Designworks, din California.  

Silueta foarte prelungită şi simplificată este extrem de atractivă. Spre deosebite de secţiunea frontală joasă şi spatele înalt al motocicletelor supersport, BMW Motorrad „Concept 101” are o siluetă în formă de picătură.  Cursivitatea continuă a liniilor dinspre faţă spre spate simbolizează experienţa călătoriei pe care o oferă vehiculul. Liniile clare şi suprafeţele modelate elaborat formează o caroserie atletică.

Evacuările de pe ambele părţi, fiecare cu câte trei prize, simbolizează numărul de cilindri, dar şi nivelul superior al performanţelor şi al cuplului. Imaginea spatelui completează armonios impresia vizuală generală a motocicletei. Un punct de atracţie special îl reprezintă stopurile neobişnuite, care furnizează, sub forma a două benzi LED, cadrul pentru secţiunea spate de culoare închisă.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin. 

Pe aceeași temă