Sari la conținut

La Volan - Concept Volkwagen Golf cu 400 CP

8 iunie 2015. Producătorul auto Volkswagen a prezentat un concept sport al modelului Golf care dezvoltă 400 de cai-putere. Sistemul de propulsie al automobilului este de tip plug-in hybrid. VW Golf GTE Sport Concept diferă estetic de actualele modele sport ale mărcii și este fabricat în mare proporție din fibră de carbon.

Pentru a beneficia de performanțe de top, inginerii germani au montat pe noul hot-hatch nu mai puțin de trei motoare. Cel principal, un propulsor alimentat cu benzină și o capacitate de 1,6 litri, dezvoltă 300 de cai-putere. Acesta este asistat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, iar împreună urcă puterea mașinii la 400 de cai. Accelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră are loc în doar 4,3 secunde, iar viteza maximă ajunge la 280 de kilometri pe oră.

În modul exclusiv electric, automobilul are o autonomie de 50 de kilometri, iar în modul hybrid consumă doar doi litri la suta de kilometri parcurși. Portierele care sunt prelungite parțial și pe plafonul mașinii se deschid în plan vertical, iar la bord pot urca doar două persoane. Securitatea acestora este asigurată de centuri cu prindere în cinci puncte. Volanul conceptului german este inspirat din Formula 1, iar între șofer și pasager se află o consolă centrală foarte înaltă.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă

O nouă șansă pentru diesel

Cei de la Bosch spun că motoarele diesel pot „trăi" liniştite fără teama de fi interzise pe străzi, grație unei noi...