Sari la conținut

La Volan - Creta, cel mai mic SUV Hyundai

5 iunie 2015. Prezentat in 2014 la Salonul Auto de la Beijing, cel mai mic SUV al mărcii Hyundai va fi lansat în cursul acestui an. În China a fost prezentat sub numele de ix25, dar oficialii sud-coreeni au luat decizia ca automobilul să poarte numele Creta. Motivul? Cunoscuta insulă din Grecia este o punte de legătură între civilizațiile din Europa, Africa și Asia. Iar ambiția producătorului auto este de a vinde acest SUV de segment B, cel puțin pe aceste continente.

Hyundai Creta intrã pe un segment deja aglomerat, dar în plină expansiune. Se va confrunta pe aceste piețe cu vehicule precum: Renault Captur, Opel Mokka, Nissan Juke, crossover-ele grupului PSA - Peugeot și Citroen sau, recent lansata Mazda CX-3. Cu Duster-ul nostru, vândut sub sigla Renault, va concura pe piața din India.

Noul model are o lungime de 4,3 metri și o lățime de 1,80 metri, dimensiuni ideale pentru traficul urban aglomerat. Ampatamentul măsoară 2,6 metri, lucru care arată că pasagerii vor dispune de spațiu suficient, același lucru fiind valabil și pentru bagajele acestora. Ca motorizări, producătorul sud-coreean va propune, pentru început, o unitate de 1,4 litri pe benzină și una diesel de 1,6 litri care vor dezvolta 106, respectiv 126 de cai-putere. Acestora li se va alătura și un propulsor de doi litri care va livra peste 150 de cai-putere. Hyundai Creta va debuta în a doua parte a acestui an pe piața asiaticã, urmând a fi lansat treptat și pe celelalte continente. Prețul de pornire estimat este de 16.000 de euro.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbãtã, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă