Sari la conținut

La Volan - CX-3, noul crossover Mazda

26 noiembrie 2014. O dată cu prezentarea lui CX-3 la Salonul Auto de la Los Angeles, Mazda își face debutul în segmentul de crossovere. Ca și restul automobilelor noi produse de japonezi, micul SUV preia noile elemente definitorii ale mărcii japoneze - tehnologia Sky Activ și designul Kodo - Soul of Motion și va fi disponibil cu tracțiune față sau integrală.

Pentru început, modelul destinat pieței europene va avea trei motorizări, unul pe benzină de doi litri, cu două variante de putere și un diesel de 1,5 litri, toate putând fi cuplate la o cutie de viteze cu șase rapoarte, manuală sau automată. Pe lângă dotările generoase în materie de confort, crossoverul va beneficia și de un sistem nou de siguranță, precum și de protecție pasivă a caroseriei în caz de impact. Cu o lungime de 4,2 metri, Mazda CX-3 este mai lung cu doar câțiva centimetri decât Nissan Juke și la fel ca Opel Mokka, doi dintre concurenții direcți pe piața europeană. Cu un preț de pornire în jur de 17.000 de euro, crossover-ul nipon va ajunge la clienți în primăvara anului viitor, mai intai acasa, în Japonia. Vânzările vor fi extinse, apoi, din vară, și pe continentul nostru.

În fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin puteți afla și alte nouăți din industria auto.