Sari la conținut

La Volan - Design nou pentru Chevrolet Malibu

5 mai 2015. Americanii de la General Motors au prezentat noul Chevrolet Malibu. Dacă până acum sedanul a suferit la capitolul design, iată că modelul propus pentru producție începând cu toamna acestui an aduce un suflu nou. Liniile fluide de care dispune noul Malibu alături de plafonul plonjat spre spate îi conferă un aer de coupe, regăsit din ce în ce mai mult pe automobilele de clasă mare. Automobilul a crescut în lungime cu aproape șase centimetri, iar ampatamentul este mai mare cu nou centimetri, iar asta se traduce prin spațiu mai mult alocat pasagerilor dar și compartimentului de bagaje.

Masa totală a noii generații Malibu a scăzut cu 136 de kilograme, contribuind astfel la economia de combustibil. Sub capotă, constructorul propune pentru modelul entry-level un propulsor neobișnuit pentru piața americană - patru cilindri de 1,5 litri care dezvoltă 160 de cai-putere și un cuplu de 250 de Newtoni/metru. Urmează apoi un motor turbo pe benzină de doi litri care livrează 250 de cai-putere dar și o versiune hibridă. Aceasta din urmă dispune de o unitate de 1,8 litri asistată de un motor electric. Cele două agregate vor produce împreună 182 de cai-putere. Consumul acestui model nu va depăși 5, 2 litri la suta de kilometri. Tehnologiile de siguranță includ sistemul de frânare automată pentru prevenirea coliziunii frontale dar și zece airbaguri. Nu lipsește nici asistența la parcare. Noul Chevrolet Malibu va fi oferit în mai multe versiuni de echipare - L, LS, LT, Hybrid și Premier.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.