Sari la conținut

La Volan - Eleganță și confort cu noul CLA Shooting Brake

28 noiembrie 2014. Mercedes-Benz a prezentat noul CLA Shooting Brake, cu alte cuvinte varianta break a sedanului CLA și fratele mai mic al CLS-ului Shooting Brake. Pe lângă paleta bogată de echipări și accesorii și cu o alură de coupe, CLA Shooting Brake vine și cu un portbagaj util care pornește de la o capacitate de 495 de litri și ajunge la 1,354 de litri cu al doilea rând de scaune rabatat.

Versiunea de bază a break-ului va dispune de un motor turbo pe benzină de 1,6 litri și 122 ce cai-putere iar vârful de gamă, în variantă AMG, va fi propulsat tot de un benzinar, de această dată cu o capacitate de doi litri, care produce 360 de cai-putere. Astfel, acceleaza până la o sută de kilometri pe oră în 4,7 secunde. În total, noul model al clasei compacte va dispune de șase motorizări, patru pe benzină și două diesel, iar viteza maximă va fi limitată electronic la 250 de kilometri pe oră. Clienții vor putea opta pentru două tipuri de tracțiuni - față sau integrală. Producătorul din Stuttgart a anunțat că primele mașini vor ajunge la clienți începând cu luna martie a anului viitor, dar comenzile vor putea fi preluate din luna ianuarie.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți mâine, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.