Sari la conținut

La Volan - Europa se „electrizează”

27 octombrie 2014. Nissan a livrat primele taxiuri electrice în Roma, Madrid și Barcelona. Capitala Italiei și cea a Spaniei au optat pentru modelul Leaf, în timp ce catalanii au primit modelul e-NV200. Italienii vor folosi doar două mașini pentru o perioadă de probă ce va dura un an.

Deoarece Roma nu are o rețea de stații de încărcare suficient de dezvoltată pentru a susține operarea unor vehicule electrice în regimul intens specific taxiurilor, Nissan a furnizat și o stație mobilă. Aceasta e capabilă să reîncarce bateria Leaf-ului de la 30% la 80% din capacitate în numai 15 minute. Mai mult, niponii vor instala și o stație fixă pentru aceste taxiuri la aeroportul Fiumicino, astfel că mașinile se vor putea încărca la 80% din capacitate în doar o jumătate de oră. Madrid a primit un taxi Leaf, în timp ce Barcelona va folosi trei e-NV200. Acest model este construit chiar în capitala Cataloniei.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.