Sari la conținut

La Volan - Europenii cumpără mai multe Jeep-uri

13 octombrie 2014. Fiat pare să fie pe calea cea bună în privința mărcii Jeep. „Europenizarea” unora dintre modele a dat roade și vânzările pe Bătrânul Continent au crescut. În unele cazuri, creșterea este masivă. În Marea Britanie, de exemplu, vorbim despre o diferență de aproape sută la sută față de anul trecut. În condițiile în care cel mai european model, noul Renegade, încă nu a ajuns în Regatul Unit, Grand Cherokee este principalul responsabil pentru creșterea vânzărilor Jeep.

Asamblat în Italia, Renegade a devenit primul Jeep construit în afara Statelor Unite, iar Fiat a mai luat și alte decizii controversate - din perspectivă americană - precum introducerea propulsoarelor sale diesel pe mai multe modele destinate pieței din SUA. Marca americană are 13 luni consecutive de creștere a vânzărilor și a atins, în Marea Britanie, o cotă de piață de 0,18 la sută, față de 0.08 în 2013.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.