Sari la conținut

La Volan - Facelift discret pentru gama Q3 de la Audi

12 noiembrie 2014. Audi vine din 2015 cu un ușor facelift pentru cel mai mic SUV al său, Q3, dar și pentru varianta sportivă a a acestuia, RS Q3. Față de versiunea lansată în urmă cu trei ani, schimbările de look sunt minore și se rezumă la grila frontală de tip single frame, blocurile optice și spoilere.

Printre schimbări se remarcă și motorizările mai eficiente, cele șase unități puse la dispoziție de constructor - trei pe benzină și trei diesel -, consumând cu până la 17% mai puțin decât precedentele propulsoare. La acest lucru contribuie Cylinder on Demand, o tehnologie care dezactivează unul sau doi cilindri atunci când aceștia nu sunt necesari. Astfel, consumul mixt al SUV-urilor compacte de la Audi ajunge la doar 4,4 litri la suta de kilometri. Ca o noutate în gamă, „sportivul” RS Q3 primește un nou motor. Este vorba despre o unitate TFSI de 2,5 litri în cinci cilindri care dezvoltă 340 de cai-putere, mai mult decât suficient pentru o mașină cu o greutate relativ mică. Vânzările gamei restilizate, pe care Audi o fabrică în Spania, lângă Barcelona, vor debuta în februarie 2015, iar prețul de bază este de 29.600 de euro.

Sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin puteți afla mai multe informații despre Q3, cel mai mic SUV de la Audi, dar și alte noutăți din industria auto.