Sari la conținut

La Volan - Faruri laser pentru noile automobile BMW

13 ianuarie 2015. BMW prezintă noi modalităţi prin care farurile laser, integrate extensiv cu sistemele de asistenţă şi senzorii automobilului pot fi utilizate pentru implementarea unor noi funcţii inteligente de iluminare. De exemplu, se pot folosi împreună cu sistemul de navigaţie pentru iluminarea virajelor în avans.

Dynamic Light Spot pe bază de laser poate semnaliza oameni sau animale pe timp de noapte de la o distanţă de până la o sută de metri. Modelul BMW M4 Concept Iconic Lights oferă o nouă interpretare a farurilor rotunde duble specifice BMW. În mişcare, tehnologia laser poate fi identificată de benzile fine de culoare albastră din interiorul farurilor. Totodată, stopurile modelului se bazează pe tehnologia OLED care produce lumina din straturi semiconductoare de material organic de câţiva milimetri grosime. Suprafeţele iluminate sunt poziţionate astfel încât să producă efect tridimensional. Deşi consumă cu 30% mai puţină energie, fasciculul de lumină paralel este de zece ori mai intens decât cel produs de farurile cu halogen, xenon sau LED. Farurile BMW laser au o rază de acţiune de până la 600 de metri, mai mult decât dublu faţă de farurile convenţionale.

Pentru cele mai interesante noutăți, teste și reportaje auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, cu Ana Cristina Călin.