Sari la conținut
News Alert

La Volan - Ferrari 488 GTB, înlocuitor pentru 458 Italia

5 februarie 2015. Ferrari a pregătit un nou model. Acesta este de fapt un 458 Italia modificat consistent, de aceea constructorul italian a preferat o mașină cu alt nume în defavoarea unui facelift. Ferrari 488 GTB va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Supercarul italian va avea sub capotă un motor V8 de 3.902 centimetri cubi care dezvoltă 670 de cai-putere cu un cuplu maxim de 760 newtoni/metru.

Resursele mașinii sunt transmise roților posterioare prin intermediul unei cutii cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. 488 GTB este capabil să accelereze de la zero la o sută de kilometri pe oră în doar trei secunde, iar la două sute de kilometri pe oră ajunge în 8,3 secunde. Viteza maximă a noului model este de 330 de kilometri pe oră, iar consumul în regim mixt este de 11,4 litri la suta de kilometri parcurși. La interior, ambianța nu putea să fie decât una supersportivă dar în care se regăsesc multe elemente de design clasic. Diferențele față de predecesorul său, 458 Italia, nu sunt mari, deși mașina dispune acum de un nou panou de instrumente, comenzi și fante de aerisire noi. Un detaliu aparte față de alte versiuni ale mărcii constă în modificarea cheii de contact care a devenit acum doar un accesoriu pe care viitorii posesori îl vor purta în buzunar. Asta pentru că 488 GTB vine echipat cu sistem de pornire fără cheie.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.