Sari la conținut

La Volan - Fiat FCC4 Concept, un italian extravagant

7 noiembrie 2014. La Salonul Auto de la Sao Paolo, cel mai mare oraș din Brazilia și din emisfera sudică, italienii și-au propus să impresioneze pe toată lumea. Și se pare că au reușit. Ei s-au prezentat cu Fiat FCC4 Concept, un automobil cu multe inovații în materie de design și elemente de caroserie, de proporții surprinzătoare.

Are o lungime de cinci metri și o înălțime de doar 1,6 metri. Exercițiul de design a adunat laolaltă trăsături consacrate ale unui SUV, ale unui coupe și chiar... ale unui pick-up. Au adaptat caracteristicile  unui interior luxos și spațios al unui sedan la o caroserie cu garda la sol a unui vehicul de teren și au obținut un coupe cu patru uși. Proporțiile atipice și liniile dinamice ale conceptului împreună cu o zonă vitrată de dimensiuni reduse oferă o porție mărită de intimitate și protecție.

Și asta nu e totul. În partea posterioară, constructorul italian propune două uși asimetrice care adoptă un sistem și un mod de deschidere mai puțin convențional. Dacă la capitolul design FCC4 Concept a reușit să impresioneze , sunt așteptate și detalii referitoare la tehnologia și motorizările propuse. La această oră nu se știe în ce măsură va influența acest concept un viitor model de serie, dar este cert că are mai multe idei cu care să o facă.

Urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin, și veți afla alte noutăți din lumea auto.