Sari la conținut

La Volan - Finalistele „European Car of the Year”

23 decembrie 2014. Juriul concursului Mașina Anului în Europa a desemnat finalistele care se luptă pentru cel mai important premiu în industria auto. Câștigătoarea va fi anunțată în luna martie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cele șapte automobile care au acces în faza finală a acestei competiții sunt BMW Seria 2 Active Tourer, Citroen C4 Cactus, pe care ati văzut-o testată de Vali Porcișteanu în emisiunea „La Volan”, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-Class, Nissan Qashqai, Renault Twingo și Volkswagen Passat.

Anul acesta juriul este format din 58 de jurnaliști de profil din mai multe țări, iar deținătoarea actuală a titlului este Peugeot 308. Principalele criterii la care trebuie să puncteze automobilele sunt performanța, stilul, manevrabilitatea, confortul și ergonomia. Nu mai puțin importante sunt și normele de poluare a mediului. Printre cele 31 de automobile nominalizate în prima fază a competiției s-au aflat BMW X4, Fiat 500 X, Audi TT și Porsche Macan. Deși sunt mașini reușite și bine primite de piață, acestea nu s-au calificat în finală.

Mai multe informații din lumea auto, puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.