Sari la conținut

La Volan - Ford Focus RS, lansat oficial în Germania

5 februarie 2015. Producătorul auto Ford a lansat în cadrul unui eveniment desfășurat în Germania, la Koln, noua generație a lui Ford Focus RS. Hot-hatch-ul de înaltă performanță deschide noi drumuri în tehnologia avansată pentru a oferi o experiență absolută de condus. Cea de a treia generaţie a modelului Focus RS va fi disponibilă pentru prima oară pe pieţele majore din întreaga lume.

Lansarea modelului urmează prezentării de luna trecută a „supercar-ului" Ford GT, ca parte a noii ere a diviziei Ford Performance care până în 2020, va lansa 12 vehicule noi. Noul RS este echipat acum cu tracţiune integrală care dispune de sistemul Dynamic Torque Vectoring ce oferă o performanţă de top în abordarea virajelor şi în manevrabilitate în condiţii limită. Motorul EcoBoost de 2,3 litri, proiectat pentru noul RS furnizează peste 320 de cai-putere. Design-ul exterior şi spectaculos al mașinii oferă caracteristici îmbunătăţite de aerodinamică şi de răcire. Ken Block, cunoscutul pilot profesionist de raliuri a făcut echipă cu Ford în calitate de consultant, pentru a contribui la dezvoltarea modelului. Focus RS va fi al 30-lea autovehicul care poartă sigla RS din 1968 până în prezent. Acesta va fi construit doar în Germania, începând din acest an.

Echipa „La Volan" a fost prezentă la Koln și mai multe imagini de la eveniment dar și un interviu cu pilotul Ken Block puteți vedea în emisiunea de sămbătă de la 10:30 prezentată de Ana Cristina Călin.