Sari la conținut

La Volan - Ford GT, legenda continuă

21 ianuarie 2015. Producătorul auto Ford a adus la salonul auto de la Detroit noul GT, a treia generație a automobilului din anii 60, Ford GT40. Supercarul american reintră astfel în competiție cu sportivele italiene. La nivelul caroseriei, pe lângă tușele moderne îmbinate cu liniile moștenite de la modelele anterioare, se remarcă portierele care se deschid pe verticală, admisia de la nivelul spoilerului față și eleronul ajustabil.

Șasiul supercarului este fabricat din materiale ușoare - aluminiu și fibră de carbon. Acest lucru contribuie la greutatea mică a autovehiculului. Ford GT are sub capotă un propulsor V6 EcoBoost biturbo, de 3,5 litri pe benzină, plasat central, care produce peste 600 de cai-putere. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automate, cu șase rapoarte. Accelerația de zero la o sută de kilometri pe oră are loc în sub trei secunde, iar viteza maximă va depăși 340 de kilometri pe oră. Ford GT, va fi produs în serie la sfârșitul acestui an, iar în 2016 se vor bucura de supercar doar clienții americani. Abia din 2017 vor demara și vânzările pe celelalte continente. Anul viitor nu a fost ales intamplator pentru lansarea pe piață. Producătorul auto american celebrează atunci 50 de ani de la câștigarea cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.