Sari la conținut

La Volan - Freelander 3 e Discovery Sport

4 septembrie 2014. Land Rover a făcut primul pas către dezvoltarea celei de-a doua familii de vehicule din oferta sa. După ce a lansat, în ultimii ani, trei vehicule noi din familia Range Rover, constructorul din Coventry se ocupă de Discovery.

Primul model din această sub-gamă este chiar înlocuitorul lui Freelander, cel mai ieftin din oferta Land Rover. Botezat Discovery Sport, acesta este cu aproape zece centimetri mai lung decât vechiul Freelander 2 și se va lupta pe piață cu Audi Q5, BMW X3 și Mercedes GLK. Ca un atu în acest duel, Discovery Sport are șapte locuri.

Platforma este o versiune modificată a celei pe care se bazează Range Rover Evoque, iar Discovery Sport împrumută de la acesta și liniile generale ale bordului și consolei centrale. Cel mai recent SUV Land Rover va intra la vânzare abia anul viitor.

Mai multe detalii vom avea la premiera oficială a modelului, la Salonul Auto de la Paris, de la începutul lunii octombrie. Până atunci, emisiunea „La Volan” vă prezintă sâmbătă, 6 septembrie, de la 10:30, un alt SUV nou-nouț: Volvo XC90.

Pe aceeași temă