Sari la conținut

La Volan - Furioase, iuți și... scumpe

6 noiembrie 2014. BMW a dat publicității primele imagini cu noile X5M și X6M, ce urmează a fi lansate oficial la Salonul Auto de la Los Angeles. Cele două SUV-uri sunt cele mai puternice BMW-uri cu tracțiune integrală din istorie. Ele beneficiază de aceeași motorizare: un V8 de 4,4 litri și 575 de cai putere, o creștere de 20 de cai față de modelele precedente.

Conform producătorului german, performanțele celor două sunt identice: atât X5M, cât și X6M beneficiază de o accelerație de la 0 la o sută de kilometri pe oră în 4,2 secunde și de o viteză de top de 250 de kilometri pe oră, limitată electronic. Transmisia a fost upgradată de la una automată în șase trepte la una în opt, ceea ce ajută la un mai bun consum de combustibil: 11,1 litri la sută, raportat de BMW. În Marea Britanie, singura piață europeană pentru care au fost confirmate prețurile, X5M costă echivalentul în lire al aproximativ 110.000 de euro, iar X6M cam cu cinci mii de euro mai mult.

Sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin puteți afla mai multe informații despre cele două SUV-uri sportive ale constructorului german dar și alte noutăți din industria auto.