Sari la conținut

La Volan - Furios și... eco

15 octombrie 2014. O marcă italiană se pregătește să lanseze un nou model supersportiv, cu performanțe amețitoare. Nu este vorba nici de Ferrari, nici de Lamborghini și nici de Maserati. Sicilienii de la Tehnicar au prezentat câteva randări 3D ale primului lor supercar, Lavinia, totodată și primul supercar italian sută la sută electric.

Lavinia, la care se lucrează de la sfârșitul lui 2013, va avea 800 de cai putere și va putea accelera de la 0 la o sută de kilometri pe oră în doar 3,5 secunde, cu o viteză maximă de 300 de kilometri pe oră. Tehnicar este o companie specializată în sisteme de propulsie electrice, care până acum a produs vehicule de oraș, trenuri, ambarcațiuni și mijloace de deplasare pentru persoane cu dizabilități. Conform presei de specialitate din Italia, autonomia modelului Lavinia va fi de 300 de kilometri, iar data lansării nu este cunoscută încă.

Dacă vreți să vedeți alte supercaruri, urmăriți un material special de la Salonul Auto de la Paris, sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.