Sari la conținut

La Volan - Honda Civic Type-R, disponibilă din iulie

4 iunie 2015. Honda lansează, luna viitoare, noua generație a modelului Civic Type-R. Conform oficialilor, aceasta va fi cea mai puternică mașină cu tracțiune față de pe piață. Hot-hatch-ul japonez va putea fi comandat în două versiuni de echipare, iar clienții vor putea alege între cinci culori - Championship White, Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue și Milano Red.

Sub capotă, noua Honda Civic Type-R va avea un propulsor de doi litri, supra-alimentat. Acesta este capabil să producă 310 cai-putere și un cuplu de 400 Newtoni/metru. Accelerația de la zero la o sută de kilometri are loc în 5,7 secunde, iar viteza maximă ajunge la 270 de kilometri pe oră. Transmisia către puntea față se va face prin intermediul unei cutii de viteze manuală, cu șase rapoarte. Datorită noilor tehnologii folosite la fabricarea motorului, consumul în ciclu mixt nu va sări de 7,3 litri la suta de kilometri parcurși. Ceea ce este o cifră foarte bună dacă ne raportăm la performanțele automobilului japonez.

Pentru o bună stabilitate și aderență la viteze mari, inginerii niponi au optat pentru un set de amortizoare adaptive care au funcția de control asupra fiecărei roți în parte. Ca orice hot-hatch veritabil, la interior noua  Honda Civic  Type-R este dotată cu scaune sport, îmbrăcate în Alcantara.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă