Sari la conținut

La Volan - Încă un SUV compact de la Nissan: Kicks

10 noiembrie 2014. Kicks, noul concept japonez de SUV compact, va fi prezent la Sao Paolo International Motor Show. Deocamdată, crossoverul care se pare că va fi poziționat între Juke și noul Qashqai, va fi propus doar pentru piața braziliană. Iar dacă din punct de vedere al vânzărilor lucrurile merg bine, nu este exclus să fie vândut și pe piețele din Europa sau America de Nord. De altfel, la designul acestui concept au colaborat centrele de profil ale companiei din Japonia, Statele Unite și nu în ultimul rând Brazilia.

Ca să vă formați o idee asupra dimensiunilor, trebuie să știți că viitorul crossover japonez se apropie de Dacia Duster. Acesta va avea o lungime de 4,3 metri, cu 15 milimetri mai scurt decât SUV-ul compact românesc, dar cu 17,5 centimetri mai lung decât Nissan Juke. Conform designerului-șef al centrului de proiectare brazilian, Robert Bauer, culorile acestui model sunt inspirate din tonurile de gri ale aglomerărilor urbane braziliene și din culorile vii, naturale, ce se regăsesc în natura sud-americană. Producătorul nu a dezvăluit deocamdată caracteristicile tehnice ale mașinii, dar este posibil să fie anunțate la salonul auto brazilian.

Pentru mai multe noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.