Sari la conținut

La Volan - Insignia rulează pe toate continentele

29 ianuarie 2015. Un nou capitol a fost adăugat la povestea de succes a Opel Insignia. Mașina cu numărul 750.000 din vârful de gamă al mărcii Opel a ieșit de pe linia de asamblare de la uzina din Rüsselsheim. Mașina aniversară este o variantă de top a Insignia, un OPC Sports Tourer, al cărui motor V6 turbo de 2,8 litri dezvoltă 325 cai-putere și transmite 435 newtoni-metru cuplu la toate cele patru roți.

Acelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră se face în 6,3 secunde. Insignia este vârful de lance al germanilor, un exponent al mărcii și, prin urmare, are un rol important în bunul mers al companiei. Automobilul a câștigat în 2009 prestigiosul titlu de „Mașina Anului în Europa", și se află la a doua generație, introdusă pe piață în 2013. Anul trecut, Opel a vândut mai mult de 100.000 de Insignia, o creștere de aproximativ 19 la sută față de anul precedent. Acest lucru a făcut nava amiral a mărcii al patrulea cel mai popular model Opel. Cel mai bine s-a vândut în Marea Britanie, Germania și Spania și a obținut cea mai mare creștere procentuală în segmentul modelelor de dimensiuni medii în Europa. Gama Insignia are cinci variante - hatchback, sedan, Sports Tourer, Country Tourer și OPC. Cele mai cerute culori pe continentul nostru au fost negru și alb. În Statele Unite este deja vândută ca marcă Buick și, începând din acest an, Insignia OPC Sedan va fi exportată și vândută în Australia și Noua Zeelandă sub brandul Holden.

Pentru a afla și alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.