Sari la conținut

La Volan - Jaguar XE, disponibil în România

5 iunie 2015. După dezvăluirea oficială, care a avut loc la Londra în septembrie 2014, modelul Jaguar XE a ajuns în România. Noul vehicul redefineşte conceptul de sedan sport datorită construcţiei sale uşoare, liniei aerodinamice a caroseriei, dar şi a manevrabilităţii extraordinare.

Automobilul este singurul model din segmentul său care utilizează o structură monococă, construită preponderent din aluminiu. Această structură robustă, şi totodată uşoară, împreună cu suspensia, sunt elemente care contribuie la dinamica inovatoare a modelului XE. Greutatea redusă a mașinii asigură rezultate excepţionale în ceea ce priveşte consumul de carburant. XE înregistrează valori în ciclu mixt de 3,8 litri la suta de kilometri parcurși, devenind cel mai economic Jaguar de până acum. Dispunând de motorul supraalimentat de trei litri V6, pe benzină, motor împrumutat de la multi-premiatul Jaguar F-TYPE, varianta XE S este capabilă să ajungă de la  zero la o sută de kilometri pe oră în 5,1 secunde.

Ampatamentul lung de 2,8 metri şi poziţia joasă a scaunelor îi conferă proporţii ideale şi un profil aerodinamic. Interiorul spaţios oferă un înalt nivel de confort, iar materialele şi finisajele diferenţiază modelul XE de orice alt model din segmentul său. Jaguar XE va dispune de trei motorizări. Primele două au o capacitate de doi litri. Cea diesel dezvoltă 163, respectiv 180 de cai-putere, iar cea pe benzină 200 și 240 de cai-putere. A treia motorizare, tot pe benzină, are o capacitate de trei litri și livrează 340 cai-putere. Jaguar XE este disponibil spre comercializare, iar preţul porneşte de la 31.900 euro fără TVA.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă