Sari la conținut

La Volan - Jaguar XE, prezentat oficial în Londra

10 septembrie 2014. Jaguar XE a ieșit în lume într-un adevărat spectacol, în care a fost plimbat cu elicopterul, cu șalupa și escortat de poliție. Deși este un model sută la sută nou, nu veți fi surprinşi, fiindcă vi se va părea familiar. Întocmai precum rivalii de la BMW, cei de la Jaguar au creat o berlină compactă, care seamănă cu sora mai mare.

Dacă în cazul germanilor Seria 3 e inspirată din Seria 5, în cazul britanicilor XE este conceput dupa XF. Cel puțin la nivelul exteriorului, pentru că la interior seamănă mai mult cu F-Type. Sistemul de infotainment dispune de un ecran tactil cu diagonală de opt inci și permite posesorilor să controleze anumite funcții ale mașinii de la distanță, prin aplicații iOS sau Android. Construit în proporție de 75% din aluminiu și primul model Jaguar cu servodirecție electrică, XE va fi disponibil în Europa în prima jumătate a lui 2015, iar în America de Nord din 2016.

Mai multe detalii, în curând, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin și difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30.

Pe aceeași temă