Sari la conținut

La Volan - Kwid, noul SUV mini de la Renault

21 mai 2015. Mini SUV-ul Kwid reprezintă o premieră în istoria companiei, fiind primul crossover de mici dimensiuni. Renault Kwid are o lungime de 3,68 metri și folosește o platformă nouă a alianței Renault-Nissan, care permite producția unor modele cu costuri reduse. La bordul modelului francez de segment A pot urca cinci persoane care dispun de cel mai spațios interior din clasă. Poziția înaltă la volan alături de garda la sol mare oferă posibilitatea unei călătorii confortabile în traficul urban, dar și pe drumuri mai puțin amenajate.

În ceea ce privește designul, acesta are multe influențe din actualele modele Renault. Nu lipsesc nici câteva similitudini cu Dacia Duster, mai ales la nivel frontal. Iar acestea nu se opresc aici. Și la interior, SUV-ul mini al francezilor a preluat de la marca românească o parte din linia de design, mai ales la nivelul bordului - unul simplist, dar practic. Cu o țintă precisă la capitolul preț, tehnologiile folosite în habitaclul automobilului se încadrează mai degrabă în linia clasică, nimic avansat, cel puțin pentru început. Excepție fac ceasurile de bord care sunt digitale. Aerul condiționat este manual, iar sistemul multimedia cu ecran de șapte inci este apropiat de cel care se regăsește pe modelele Dacia.

Renault Kwid va fi comercializat pentru început în India, dar nu este exclus să îl vedem și în Europa, sau, mai mult, produs cu modificările de rigoare, sub brandul Dacia.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.