Sari la conținut
News Alert

La Volan - Lexus a lansat a patra generația a SUV-ului RX

3 aprilie 2015. Lexus a prezentat la Salonul Auto de la New York noua generație a SUV-ului RX. A patra. Conform așteptărilor, dar și tradiției mărcii, Lexus RX vine cu tehnologii de ultimă generație și dotări premium într-un interior revizuit vizibil în comparație cu modelul precedent. Designul exterior al noului SUV, care este oferit și în varianta F Sport, este cel cu care ne-a obișnuit în ultimul timp marca niponă.

Grila radiatorului mare și cu aspect agresiv este încadrată de blocuri optice cu tehnologie LED. Și spatele este modificat și se remarcă prin noul design al stopurilor și spoilerului. Lexus RX are disponibilă sub capotă o singură motorizare - un propulsor V6 pe benzină de 3,5 litri. După cum ne-a obișnuit, constructorul japonez va produce și o versiune hibrid bazată pe același motor. Conform oficialilor mărcii, per total, sistemul hibrid va dezvolta 300 de cai-putere. Transmisia se face prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Trebuie menționat că în comparație cu modelul anterior, noul RX a crescut în dimensiuni și are un ampatament mărit, lucru care contribuie la un confort sporit. Suspensia de care beneficiază noul SUV este variabilă, adaptivă și se reglează în funcție de stilul de conducere și de condițiile de drum.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.