Sari la conținut

La Volan - Mașina de la BMW care se conduce singură

22 decembrie 2014. Încă de la ediţia 2014 a Consumer Electronics Show, BMW a făcut o demonstraţie spectaculoasă despre cum plăcerea de a conduce se reflectă şi în condusul autonom. Un BMW Seria 2 Coupe s-a deplasat într-un stil deosebit de sportiv, cu drift-uri, pe circuit, într-un mod complet autonom. Senzorii inovatori vor permite ca automobilul să fie condus fără nici un fel de coliziuni. Această evoluție reprezintă un nou standard definit de specialiştii mărcii.

Obiectivul este o mobilitate individuală fără nici un fel de accidente - cu conducător, dar şi în modul complet automat, fără pilot. Platforma pentru o perspectivă de 360 de grade în evitarea coliziunii este reprezentată de poziţia sigură şi recunoaşterea mediului. Automobilul de cercetare este un model BMW i3. Patru scanere laser avansate înregistrează mediul şi identifică cu precizie obstacolele din parcări sau coloanele din trafic. Dacă automobilul se apropie prea repede de un zid sau alte autoturisme, sistemul frânează automat pentru a preveni coliziunea.

BMW a reuşit să obţină control complet automat al automobilului prin conectarea sistemului de senzori ai automobilului şi a hărţii digitale. Aceasta evită dependenţa de semnalul GPS, care nu este cel mai precis uneori. BMW Group este pionier în tehnologia Active Assist, care permite implementarea sistemelor parţial şi complet automate.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.