Sari la conținut

La Volan - Mașini pentru cei mai mici șoferi

1 iunie 2015. La doar doi, trei ani, cei mici se pot așeza la volanul unor mașini pe măsura lor. Piața auto a micilor vehicule, dacă putem spune așa, este variată, iar în unele cazuri acestea sunt fabricate chiar cu licența mărcii. Modelele sunt în mare măsură copii fidele ale automobilelor pe care le întîlnim în trafic, iar copiii pasionați de acest domeniu le pot recunoaște ușor după formă, logo sau alte detalii. Prețul pentru un vehicul electric pornește de la aproape 400 de lei și poate ajunge, în România, chiar și până la 4.000 de lei.

Diferența de preț este dată de dotările, performanțele și mărimea acestora. Iar oferta variază de la mașini sport până la adevărate mini SUV-uri cu care cei mici se pot aventura pe teren accidentat. Automobilele în miniatură au, în medie, o lungime de 1,3 metri și o lățime de 80, 90 de centimetri și pot avea un loc, două sau trei. Astfel, micii șoferi pot pleca la o plimbare însoțiți de tovarășii de joacă.

Iar părinții pot fi liniștiți. Unele modele au în dotare și telecomandă, iar cu ajutorul acesteia se poate controla de la distanță direcția, viteza sau frâna. Asta, în cazul în care părintele simte pasiunea pentru viteză a piciului, ori o carență în orientarea în spațiu. În general, viteza poate avea mai multe trepte și variază între trei și 12 kilometri pe oră kilometri pe oră. Nu lipsește nici marșarierul. Și după cum era și firesc, mașinuțele sunt dotate cu centuri de siguranță.

În funcție de model, micuții dispun de radio sau chiar mp3. Nu lipsesc farurile, claxonul sau trusa de scule, pentru micii mecanici.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, de data aceasta a celor mari, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă