Sari la conținut

La Volan - Mazda, 10 ani de Carnet Digital de Service

18 iunie 2015. Oferit inițial în 2005 pentru Mazda5 și MX-5, sistemul a fost primul de acest gen din Europa care a oferit gratuit un istoric transparent al reviziilor. Mai mult de nouă milioane de intervenții au fost înregistrate până în prezent. Aplicația pusă la dispoziție de japonezi a înlocuit carnetul de service din torpedou, păstrând în schimb toate înregistrările pe un server.

Întreaga istorie de service a vehiculului: kilometrajul, asistența rutieră, datele de garanție sunt disponibile la oricare service autorizat din Europa. Astfel, falsificarea și pierderea carnetului de service sunt de domeniul trecutului. Pe lângă faptul că înregistrările reviziilor nu dispar, sistemul ajută la protejarea împotriva manipulării kilometrajului, o problemă deseori întâlnită în piața auto second hand. Totodată, Carnetul Digital crește valoarea de revânzare, deoarece o mașină folosită vine cu o documentație oficială și credibilă privind istoricul său.

Potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, o situație completă a serviciilor de revizie poate crește această valoare cu până la 26 la sută. Extins în anul 2006 pentru a include toate noile modele Mazda, sistemul digital acoperă mai mult de patru milioane de autovehicule ale mărcii, produse pentru Europa. Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă