Sari la conținut

La Volan - Mercedes AMG GT3 scrie istorie

5 martie 2015. Mercedes-Benz a dezvăluit noul AMG GT3. Primele imagini ale supercarului german arata un kit proiectat să ofere mai multă apăsare aerodinamică. Automobilul dispune de un eleron masiv, prize de aer și pasaje ale roților generoase. Mercedes-AMG GT3 este cel de-al doilea model dezvoltat în întregime de divizia AMG.

Bazat pe versiunea de serie GT, supercarul GT3 va inspira, conform oficialilor mărcii, și o versiune de stradă. Modelul de serie produs de Mercedes-Benz va fi poziționat între vârful de gamă GT S și următoarea generație AMG GT Black Series. Mercedes-Benz AMG GT3 va cântări cu până la o sută de kilograme mai puțin decât versiune GT S. Sprintul de la zero la o sută de kilometri al supercarului se va realiza în mai puțin de trei secunde, iar viteza maximă va ajunge undeva la peste 300 de kilometri pe oră. Automobilul dedicat motorsportului, GT FIA GT3 va fi disponibil pentru sezonul 2016. Acesta va înlocui actualul SLS GT3 care a avut mai multe succese notabile în competițiile sportive. Se estimează că versiunea de serie va fi gata de vânzare aproximativ în aceeași perioadă.

Sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin, puteți afla mai multe noutăți din industria auto.