Sari la conținut

La Volan - Mercedes crede în SUV-uri

9 septembrie 2014. Vânzările Clasei M au crescut cu aproximativ 9% în primele opt luni ale anului acesta, iar Mercedes pariază în continuare pe SUV-uri! Provocată de marea rivală BMW, care în ultimii ani și-a îmbogățit considerabil oferta pe acest segment, marca din Stuttgart a răspuns inițial cu GLK, apoi cu GLA. În 2015, va arunca pe piață și un concurent direct pentru BMW X6.

Prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Beijing, conceptul denumit sec SUV Coupe, are un rol cheie în strategia Mercedes. Deși încă nu se știe mai nimic concret despre versiunea de serie - nici măcar numele - omul numărul unu din compania-mamă a celor de la Mercedes, Daimler, face declarații curajoase. Dieter Zetsche le-a promis muncitorilor de la fabrica din statul american Alabama că vor avea de construit 65.000 de unități pe an din noul model.

În prima jumătate a lui 2014, Mercedes a vândut în Statele Unite aproape 54 de mii de SUV-uri, în condițiile în care vorbim despre patru modele. Alte prezentări și teste, vedeți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă