Sari la conținut

La Volan - Mercedes GLC Coupe, un rival pentru BMW X4

22 aprilie 2015. Mercedes a prezentat la salonul auto de la Shanghai conceptul GLC Coupe, un SUV de talie medie care va împărți același segment de piață cu BMW X4. Conceptul german prezentat în China dispune de un design asemănător fratelui mai mare - GLE Coupe și prefiguează liniile viitorului GLC, fost GLK, ce va fi lansat în a doua parte a acestui an.

Automobilul dispune de blocuri optice față și spate cu tehnologie de tip Full-LED, iar evacuările, patru la număr, sunt integrate în spoilerul spate și dispuse vertical. Mercedes GLC Coupe are o lungime de 4,73 metri, cu șase centimetri mai mult decât BMW X4 și cu 12 centimetri mai lat decât acesta, iar ampatamentul ajunge la 2,83 metri. Printre motorizările vehiculului cu tracțiune integrală 4Matic din echiparea standard se va regăsi și unitatea V6 bi-turbo de trei litri. Aceasta va fi oferită alături de pachetul AMG Sports Line și va dezvolta 367 de cai-putere cu un cuplu de 520 de Newtoni/metru.

Resursele sunt gestionate de o transmisie automată, cu nouă trepte. Vor mai fi disponibile motoare turbo cu patru și șase cilindri, toate de ultimă generație. Oficialii mărcii au anunțat că noul  Mercedes GLC Coupe va fi vândut începând cu mijlocul anului viitor.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.