Sari la conținut

La Volan - Mercedes, pe înțelesul tuturor

18 noiembrie 2014. Denumirile automobilelor produse de Mercedes-Benz vor fi modificate. Acestea vor fi redenumite în așa fel încât noile nume sa arate mult mai clar din ce clasa face parte fiecare vehicul în parte. Clasele considerate de baza la noile automobile produse de germani vor fi ca și pâna acum A, B, C, E și S. De aici însa, vor deriva crossoverele, SUV-urile și sportivele marcii.

Astfel, GLK-ul va deveni GLC, considerat ca aparținând clasei compacte, medii; SUV-urile Mercedes M și ML vor fi noile GLE, acestea fiind raportate la clasa E, iar actualul GL va fi comercializat în viitor sub denumirea de GLS, fiind clisificat ca aparținând clasei de lux, S. Nu va fi modificat GLA-ul, care a fost de la bun început încadrat în clasa A, dar nici actualul G care face nota separata de restul gamei. La clasa sportiva, SLK devine SLC, cu o raportare clara la clasa C. Pe lânga aceste schimbari, oficialii Mercedes Benz au anunțat ca Maybach va deveni un produs sub-brand și o extindere a clasei superioare S. Și sistemele de propulsie se vor identifica altfel, de exemplu litera „d" va fi atribuita motorizarilor diesel, „c" pentru gaz natural comprimat, „h" pentru hibrid, sau „e" pentru modelele electrice. Acestea vor înlocui denumiri precum BlueTEC, CDI, Hybrid sau Electric Drive.

Dacă vreți să aflați cele mai interesante noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.