Sari la conținut

La Volan - MINI, performanță pe circuitul virtual

11 martie 2015. În palmaresul său din cursele auto, MINI are numeroase realizări importante. Prin MINI Clubman Vision Gran Turismo, acestea sunt puse efectiv pe circuitele virtuale din cunoscutul Gran Turismo 6. Și pentru că jocul video este unul extrem de realist, inginerii mărcii britanice au pregătit și specificațiile modelului, întocmai ca la unul aflat pe circuitele din motorsport.

Astfel, motorul virtual dezvoltă 395 de cai-putere și permite ca MINI Clubman Vision Gran Turismo să accelereze de la zero la o sută de kilometri pe oră în doar 3,5 secunde. Transmisia secvenţială cu şase trepte transferă puterea propulsorului către sistemul permanent de tracţiune integrală, în timp ce schimbarea vitezelor se face cu ajutorul clapetelor de pe volan. Viteza maximă este de până la 290 de kilometri pe oră.

Orientarea fără compromisuri a MINI Clubman Vision Gran Turismo către motorsport este evidentă din primul moment: prizele de aer enorme şi suprafeţele profilate cu precizie ale galeriilor de aer domină partea inferioară a imaginii frontale. Partea laterală dezvăluie un stil MINI care a primit un plus nou de dinamică. Automobilul afișează o siluetă plată şi lată. Curbele caracteristice domină secţiunea superioară, ceea ce face ca modelul Clubman Vision Gran Turismo să fie recunoscut instantaneu ca fiind MINI. Hot-hatch-ul nu ar fi un MINI autentic dacă nu ar oferi opţiuni de personalizare. Cu un total de cinci culori pentru exterior, jucătorii pot adapta vizual MINI Clubman Vision Gran Turismo în funcţie de propriile preferinţe. 

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.