Sari la conținut
News Alert

La Volan - MINI, regele Dakarului pentru al patrulea an

21 ianuarie 2015. MINI a reuşit un nou succes în Raliul Dakar. După mai bine de 9.000 de kilometri parcurşi prin Argentina, Chile şi Bolivia, MINI a câştigat, pentru a patra oară consecutiv, cel mai dificil raliu din lume. Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei în calitate de câştigători, după o prestaţie în forţă.

În cele două săptămâni de concurs, echipajul MINI ALL4 Racing s-a impus cu câte două echipaje în cinci dintre cele 13 etape ale competiţiei. Locul trei al podiumului a fost de asemenea ocupat tot de un echipaj al mărcii deținute de BMW. Participanţii la Dakar s-au confruntat cu provocări neprevăzute pe traseul dificil care a pornit şi s-a încheiat la Buenos Aires. Aceștia au înfruntat de la drumuri montane virajate la altitudini de până la 4.500 de metri şi până la aridul şi canicularul Deşert Atacama din Chile. Cel mai dur raliu din motorsport a testat, deopotrivă, limitele piloților şi ale maşinilor. Nu mai puţin de patru MINI ALL4 Racing s-au clasat în Top 5 în clasamentul general. Actualul model MINI ALL4 Racing, considerat cel mai fiabil din istoria mărcii, mai are de luat anul acesta „examenul” din Cupa Mondială Cross-Country, ca pregătire pentru Raliul Dakar 2016.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.