Sari la conținut

La Volan - MINI se pregătește de raliul Dakar

19 noiembrie 2014. Raliul Dakar va debuta în primele zile ale anului viitor, pe 3 ianuarie, pe continentul sud-american. MINI se va prezenta la dificila întrecere off-road cu opt echipaje împărțite în două echipe, X-raid MINI ALL4 Racing și Monster Energy Rally Team, cu cinci, respectiv trei echipaje formate din sportivi din zece țări.

Marca deținută de BMW va participa la această nouă ediție din poziția de campioană en-titre, după ce în 2014 Stephane Peterhansel a primit laurii victoriei la finalul cursei de peste 8.000 de kilometri. La fel ca și anul trecut, mașina pusă la dispoziția pilotului francez, de către echipa X-Raid, este un MINI Countryman Rally Raid echipat cu un motor de 3,0 litri turbo, de origine BMW, care dezvoltă peste 300 de cai-putere. La ultimele trei ediții ale aventurii supreme în motorsport, participarea a culminat cu tot atâtea victorii, o dovadă a anduranței, fiabilității și performanței modelelor MINI ALL4 Racing. Cei peste 9.000 de kilometri ai raliului vor avea startul în orașul argentinian Buenos Aires și vor traversa continentul sud-american de la o coastă la alta într-o imensă buclă, prin Chile şi Bolivia, revenind apoi în Argentina.

Sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin puteți afla mai multe informații despre mașinile MINI care vor participa la Dakar, dar și alte noutăți din industria auto.