Sari la conținut

La Volan - Mirai, prima Toyota alimentată cu hidrogen

11 decembrie 2014. Toyota lansează la începutul anului viitor prima mașină din lume alimentată cu hidrogen, fabricată în serie. Mirai este numele acestui model, iar vânzările vor debuta în Japonia, urmând ca spre sfârșitul lui 2015 să fie comercializată și în SUA și Europa. Prețul unui exemplar în Japonia ajunge la echivalentul sumei de 50.000 de euro.

Rezultatul folosirii acestui sistem de propulsie face ca sedanul japonez să aibă emisii de dioxid de carbon zero. Cu un plin de hidrogen, automobilul poate parcurge o distanță de 500 de kilometri, iar alimentarea nu durează mai mult de cinci minute. Hidrogenul stocat sub presiune în două rezervoare alimentează o pilă de combustie. Acolo se produce curentul electric care pune motorul în funcțiune. Automobilul japonez dezvoltă 160 de cai-putere și accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în zece secunde. Ca o concluzie, putem spune că Toyota Mirai este un vehicul cu sistem de propulsie inovator care va face diferența între producătorul auto japonez și restul constructorilor din domeniu. 

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.