Sari la conținut

La Volan - Mitsubishi mizează pe tehnologia hibrid

2 decembrie 2014. Mitsubishi XR-PHEV este conceptul unui crossover cu tehnologie plug-in hybrid electric care echipează o caroserie cu o alură accentuată de coupe. Modelul dezvoltat de producătorul japonez dispune pentru început doar de tracțiune față, deci performanțele în off-road nu sunt unele notabile, clienții putând profita în aceste condiții doar de garda la sol speficifică unui automobil de teren.

Conceptul folosește panouri solare integrate în plafon care servesc la  încărcarea bateriei auxiliare și de asemenea, tot pe plafon, dar în partea posterioară, beneficiază de un spoiler cu unghi variabil care poate fi ajustat în funcție de condițiile de mers. Conceptul XR-PHEV reprezintă noua identitate vizuală a brandului japonez, ce va fi introdusă treptat de Mitsubishi Motors pe viitoarele crossovere și SUV-uri care vor fi lansate în următorii ani. Sistemul de propulsie constă într-o unitate pe benzină de 1,1 litri, în trei cilindri, supraalimentat și un motor electric alimentat de un acumulator dispus sub podea. Printre sistemele de siguranță ale acestui model regăsim un avertizor pentru vehicule aflate în unghiul mort al mașinii sau sistemul de frânare automată pentru protecția pietonilor.

Nu uitați! Urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin, și veți afla mai multe noutăți din lumea auto.