Sari la conținut

La Volan - Motorizări mai eficiente pentru Seat Alhambra

20 aprilie 2015. Văr bun cu Volkswagen Sharan, Alhambra intră în competiție directă cu noul Renault Espace, Citroen C8 și Peugeot 807. Printre atuurile principale ale MPV-ului iberic se numără versatilitatea, confortul, sistemele de asistență și dotările de infotainment. Acestora li se alătură noua gamă de motoare, mai eficiente cu până la 15 la sută față de propulsoarele generației anterioare. Acestea sunt acum mai puternice, mai economice și toate îndeplinesc standardul Euro 6.

Noile motoare dezvoltă între 115 și 220 de cai-putere. Cel mai mic consum este înregistrat de unitatea diesel de doi litri și 115 cai-putere - doar 4,9 litri la suta de kilometri. Pentru cei interesați, constructorul iberic pune la dispoziție și versiuni cu tracțiune integrală. Cu excepția nivelului entry la varianta diesel, toate motoarele pot fi combinate cu versiunea DSG a cutiei de viteze, în standard cu motoarele pe benzina de top. O funcție importanta oferita în echiparea standard este Multi-Collision Brake. Aceasta activeaza automat frâna pentru a evita o coliziune multipla în lipsa reacției șoferului. La capitolul confort se remarca scaunele cu masaj - o noutate în gama - și sistemul de acces keyless împreuna cu cel de pornire.

Versiunile de echipare au fost regândite, astfel încât Alhambra va fi oferita în trei variante: Reference, Style și Style Advanced. Noul monovolum va fi disponibil în showroom-uri în aceasta vara, pre-comenzile începând din luna mai.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbata, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.