Sari la conținut

La Volan - Motorizări noi și facelift pentru Jaguar XJ

18 iunie 2015. Marca britanică Jaguar a prezentat zilele trecute modelul XJ facelift. Automobilul beneficiază, pe lângă ajustări de ordin estetic, de o serie de motorizări revizuite și de un interior îmbunătățit. Modificările vor fi aplicate pe modelele care vor fi produse începând din 2016. La nivelul caroseriei se remarcă grila radiatorului, cu dimensiuni mai mari decât la generația anterioare, noi prize de aer și câteva accesorii cromate. 

Au mai fost restilizate blocurile optice față și spate care afișează acum o semnătură luminoasă specifică noilor modele din portofoliul mărcii. Limuzina primește, de asemenea, jante cu design nou, de 20 de inci. Din gamă nu va lipsi versiunea sportivă a modelului - R-Sport, care se remarcă prin accesoriile specifice. Este vorba despre admisiile de aer, praguri și spoiler, alături de ornamentele de culoare neagră. Britanicii au introdus pe noul model o nouă direcție care asigură un răspuns mai bun și ajută la reducerea consmului de carburant.

Pentru Jaguar XJ facelift, clienții au la dispoziție un motor diesel V6 de trei litri, care dezvoltă 300 de cai-putere, un benzinar de 340 de cai-putere și un V8 de cinci litri. Acesta este oferit în două variante de putere - 510 sau 550 de cai-putere. Tot din 2016 va fi disponibilă în gamă o nouă versiune de top a modelului XJ. Se va numi Autobiography și va fi disponibilă doar cu ampatament mărit.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă